lång-kort helg

Å den här helgen har varit oändligt långt, och oändligt kort på samma gång.

I fredags begav jag mig till HUddinge för tjejkväll hos Camilla. Det var otroligt trevligt, och helt fantastiskt att att vara utan Alvin. Det var första gången jag var iväg utan honom, och kände att det var behövligt. Kunna sitta och prata utan att samtidigt koncentrera sig på Alvin.

Jag kom hem straxt innan 02, och hade sen morgonpasset med Alvin, så att Danne skulle få sova lite. Jag kände mig som överkörd av tåget, och Alvin va inte heller så pigg. Han vaknade vid 05:30 och ville då ha ny blöja och mat, sen sov han vidare i sin säng.

När vi väl pallrade oss upp ur sängen ringde vi Dannes mamma för att bestämma lite mer om när vi skulle ses. Vi "slängde" i oss frukost, och sen begav vi oss för att hjälpa till med att inhandla nya köksmöbler, vilket gick ohyggligt fort.
Senare skulle vi iväg till Dannes mormor och äta middag. Det bjöds på otroligt god mat, och vi hade det riktigt trevligt.

I söndags tog Danne morgonpasset, och när vi fått i oss frukost allihop, satte vi igång och städade och röjde. Nu när Alvin börjat visa tendeser till att vilja utforska omvärlden, så måste vi få undan allt smått och se till så att inte bokhyllan tippar över honom.  Han har nog ett tag kvar tills han kan krypa, men lika bra att få det till en vana att inte ha smått liggande framme, för innan vi vet ordet av det, så kryper han.

Nu är vi på god väg att få ordning både nere i källaren, i klädkammaren och även på balkongen =)
Så även om Danne fått både ett och annat utbrott under helgen, så känns det otroligt skönt =)  Han är ju lite hetsigare än mig, i alla fall när det gäller att få ordning hemma. Där är jag mer strukturerad...

Så nu ska jag fortsätta att plocka, och även göra potatispuré till Alvin, för idag ska vi börja med "smakisar"

NetOnNet x 2


Jag tog mig till netonnet med SL, hade med mig min mobil i förhoppningen att de skulle ta in den å försöka laga den.... det blev bättre än så =)

Tjejen i servicedisken skrev tillgodo på mitt garantikvitto, jag åkte hem med mobilen och kvittot. Kom hem matade Alvin och mig, klädde på oss igen bytte från liggsats till bilstol, gick ner till Danne och åkte tillbaka till NetOnNet. Samma tjej i disken, så jag slapp förklara en gång till. Fick mitt tillgodokvitto, och gick in för att leta en ny mobil.

Jag som egentligen inte vill ha touch-mobil valde ändå en rosa från samsung, ett märke jag inte heller ville ha.
Jag har nu suttit å försöker bli bekant med mobilen, det går hyffsat, men absulut inte superbra.

Men jag känner mig nöjd.


promenera mera

Jag och Alvin har ju börjat i en mammagrupp på BVC, och igår gick första mamma-promenaden av stapeln. Vi blev inte fler än tre som promenerade, och vist hade det varit kul om alla kunde, så kändes det rätt skönt att vi inte blev fler. Tre barnvagnar i bredd är många nog.

Det var riktigt trevligt, och efter promenaden hängde jag på Benjamins mamma, Annika hem och drack lite kaffe, åt cocosboll och snackade. Alvin lånade Ben´s Bumboo seat en stund, medans Ben sov vidare i vagnen. När båda pojkarna var vakna och matade fick de hälsa på varandra... De va så sött ! De satt å tittade på varandra och skrattade.
Fler promenader blir det, och jag gissar på att det även kan slinka ner en och annan kopp kaffe =P

Det märks på Alvin att han mår bra av att åka vagn, inte för att han sover hela tiden... men han får komma ut, andas frisk luft och titta på allt möjligt. Han har lite småbrottom våran lilla kille, så igår satt han i vagnen en bra stund och såg ut att trivas riktigt bra. 1 april byter vi till sittvagn... då hoppas jag att vintern rasat ut, och våren är i antågande.

Han blir duktigare och duktigare på att äta från sked, det är fortfarande ordentligt kladdigt, men han får mer i magen än på haklappen och i ansiktet.

I nästa vecka tror jag att vi ska börja med att ge smakisar vid lunch,... och fortsätta med gröten på kvällen. Vi måste även bli bättre på att få honom i säng tidigare på kvällen så att vi kommer upp i tid.  Men det är såklart upp till mig och Danne... 

Just nu så nattar vi runt 20-21, men han somnar inte för natten för än runt 23-00 och sover till 06 äter och somnar om till 08-09 vilket passar mig ganska bra.


samma storlek - olika stora

På aftonbladet kan man idag läsa "Samma storlek – olika stora" om hur barnkläderna på Lindex i detta fall är olika stora beroende på om de är riktade mot pojkar eller flickor.

Här är antagligen svaret på varför vissa av de kläder Alvin fått ärva inte riktigt passar på samma sätt som de gjorde på flickan han fått ärva av.


HELT SJUKT!!!!!!

Som att han skulle sprattla mer bara för att han är pojke ?

Näe, gör om gär rätt, så små barn har faktiskt samma kroppsform, eller helt olika beroende på hur man ser det. Men oavsett så är det inte beroende på om det är en liten pojke eller en liten flicka.
Barn är lika men ändå olika.

matglad kille

Jag har tidigare sagt att vi har ett litet matvrak här hemma... jag vidhåller den uppfattningen.
Min tanke var ju att ge honom smakportioner,.. dessvärre/bättre gillar Alvin gröten, så han sätter i sig en portion och skulle nog gärna ha mer bara för att det är så gott.
Han vet nu att när han sätts i stolen vid bordet så vankas det mat, särskilt om han även ser en tallrik och vattenkokaren,... då ser han ut som ett barn på julafton, straxt innan jultomten kommer med alla paket. Vist blir det kladdigt och man får bada honom när han ätit klart, men det är otroligt skönt att han blir mätt, att han tycker om grötet, och dessutom tycker det är kul att bada =)

Snart ska vi även börja introducera annan typ av mat, men det får bli runt lunchtid. Min tanke är att han ska få smaka på potatis, ärtor, morötter å liknande vid lunchtid, för att sedan fortsätta med gröten på kvällen.
Jag hoppas att han gillar även "riktig" mat, men gör han inte det så är det skönt att inte ha stressen över att komma i säng oxå.

Sedan vi började med gröten sover han bättre på natten, han sover bättre på dagen, han äter inte alls lika ofta och mycket under dagen. MEN han är fortfarande helt otroligt glad och vaken. Han har vänt sig från rygg till mage, och sedan snurrar han gärna ett varv till. Han har på allvar börjat att visa tendenser på att vilja krypa, men ännu så länge har han inte riktigt fattar hur han ska göra... Han kan "ställa" sig på armarna, han kan ställa sig på knäna, han kan rörelserna, men absolut inte tillsammans. Jag njuter så länge det varar, och försöker "baby-profa" lägenheten.

gröt = sömn

Helt fantastikt !!!

Alvin fick ju börja med gröt i torsdags, och har nu fått det ungefär samma tid hela helgen, med resultatet att han sovit från runt midnatt, till 6-7 varje natt !!

Det är helt fantastiskt att det kan göra sån skillnad ! Från att vakna med 2-3 timmars mellanrum och vara TOKhungrig, till att äta gröt runt 17-18 äta lite till vid 9 och ytterligare lite till vid 23, med lite menar jag ca 120-140ml ersättning mot tidigare 170-200ml med samma tidsintervall.

Galet vilken skillnad det är ! Han är värsta solskenet när han vaknar, han strular visserligen fortfarande innan han somnar, men det är nog mest för att han inte alls vill somna, och kanske även för att vi nu försöker få slut på Hipp1 och gå över helt till Hipp2 med ersättningen. Hipp2 är mer mättande än Hipp1 så han blir nog inte helt mätt just då. Vi kör Hipp 1 hela dagen nu och han får bara Hipp2 där runt 23 när han somnar för natten. På morgonen får han Semp lemulac, för att hans mage ska få vänja sig med gröten och inte få en chock och sluta fungera.

Just nu så ligger han brevid mig i soffan å jollrar, samtidigt som han sparkar på mig =P

Jag kan ju inte låta bli att tänka att vi snart kanske får honom i säng redan runt 21 och sover till 6-7... men jag vet att vi lika gärna kan få återgå till att vakna i tid och otid.

Nu ska vi ta å lägga oss igen =) så att lillkillen somnar...

UNDERBART med MAT

 

Alvin har nu fått äta gröt 2kvällar i rad. Vilket har resulterat i att han faktiskt sovit så gott som hela natten utan avbrott =)


*mums* Risgröt med banan och persika från Hipp

Våran lilla kille är en hejjare på att sitta i stol, han sitter gladeligen med oss, så länge han har något att leka med.

*spännande* med babywipes förpackning


Natten till igår somnade han straxt efter 23 och vaknade sedan vid halv 4 för att äta och somna om, han vaknade sen runt 8 med ett leende och åt någon timme senare, höll sig mätt i dryga 4 timmar =)pojkarna lekte på golvet

Igår va vi hos Dannes mamma på middag, vi kom dit innan för att slippa åka hem å parkera bilen, medans vi väntade lekte pojkarna på golvet. Hängmmobilen har vi normalt sett på han säng, men den fungerar ju kanon att ta med och fästa på bordskanten.
Alvin fick gröt vid 17, innan vi andra åt, han strulade sedan ett tag, men antagligen mest för att han är förkyld, och inte rikgigt får ner luften genom näsan...
När vi kom hem fick han alvedon, näsdroppar och lite mat... Han höll sig lugn någon timme, men sen hörde man hur snoret satte stopp i näsan.
Han fick då lite mer näsdroppar, och vatten.

Jag vet att det står att så små barn inte behöver vatten, men han ville absolut inte ha nappen, han smakade lite på ersättningen, men spottade ut allt lika snabbt, så jag bad Danne om en flaska med lite kallt vatten i. Alvin slukade vattnet ! Antagligen blev det mer slemmigt i halsen av ersättningen,... jag vet inte... men han blev nöjd, och kunde han slappna av och få i sig resten av maten, för att seda somna sött, han sov sedan med huvudet och merparten av överkroppen på en stor kudde... och vetekudde på magen. Jag lyfte över honom i hans egen säng runt 01, han vaknade inte alls utan sov vidare.

Jag känner mig således nästan utvilad 6 timmars sammanhängande sömn var länge sedan !

Att ha lite egentid så här dax, är ren och skär LYX !

sömntutorciskus Alvin

ush ush ush
Den här natten va allt annat än rolig. Alvin somnade som vanligt runt 23, sen vaknade han straxt innan 01 och ville ha mat... sen var cirkusen igång... han ville absolut inte sova i sin säng. Han ville ha mat varannan timme.


lite gröt eller välling ?

Nu börjar det bli löjligt...

Alvin är tillbaka i samma sömnmönster som han hade som nyfödd,.... sova 2-3h och sen vara TOK HUNGRIG igen.... jag riktigt längtar efter att få börja med typ välling, gröt och annan mer fast föda..... de här är ju bara idiotiskt.... Han sov så bra för bara någon vecka sedan... och jag kände att nu kanske jag orkar ta tag i att gå ut å gå igen... men precis när jag tänkt tanken så börjar han sova dåligt igen...

Visserligen är han förkyld, men han vaknar inte för att han är snorig eller så utan för att han är hungrig.....

produktivitet

Fullt ös i stugan, snart 6maskiner klara, 2kvar att starta... sen ska allt torkas, en del manglas och allt vikas... tur att jag får vila mellan maskinerna, nu när Alvin håller min lilla mormor sysselsatt på golvet =)

huga det är inte kul med så mkt tvätt... men skönt att få undan allt....


pigg och produktiv

Efter en natt med hyffsad sömn för både mig och Alvin är vi nu uppe i hyffsad tid, och är hyffsat pigga...

Jag har fått på både mig och honom kläder, satt igång tvättmaskinen, och ska snart plocka ner tvätten från igår. Känner mig otroligt produktiv.
Alvin leker i gymmet och är ännu så länge nöjd med det,... får se hur länge det varar.

Känner lite att jag borde plocka undan nu innan vi ska ner och möta upp min mormor, som kommer för att hjälpa mig med Alvin, så att jag kan få klart i tvättstugan, det ska bli så skönt att få allt rent.

trötta

Alvin och jag krikade på mot gaserna i hans mage fram tills straxt innan 01 igår....
Kan inte påstå att tiden i sig är jobbig... men normalt så är han nöjd å glad och "leker" själv tills straxt efter 23 när han får sitt sista mål mat, innan han somnar mellan 00 och 01.

Igår skrek han mer eller mindre konstant från 22... Han var super trött, super hungrig och hade super ont i magen... Jag förstår att han skriker, men det gör en inte mindre trött.
Tillslut somnade han ändå, med värmekudde på magen, sittandes på min mage med mina ben som ryggstöd. Jag lät honom sova så en stund, och sen lyfte jag över honom i hans säng, där han sov tills straxt efter 05, han fick mat somnade om och sov till straxt efter 7. Då kände jag mig som ett vrak... så han fick komma över i våran säng och slumra någon timme till....
Det märks att varken han eller jag har sovit så mkt under natten... för han har varit mest gnällig idag, inte velat ligga själv utan helst vara på mig. Nu sover han ändå för 2a gången idag, och jag passar på att ta det lugnt... det är fortfarande lite för tidigt att börja med middagen, särskilt när jag åt lunch efter 13.

Trots att dagen har varit allt annat än optimal, så har jag hunnit tvätta en maskin med hans kläder, köra igång en diskmaskin, sortera tvättberget inför morgondagens tvättstuge-rejs. Så nu är det tvättsäckar överallt känns det som... å då har jag ännu inte tagit fram tvätten som ligger i korgarna i klädkammaren... vilket jag måste göra, men det kan göras ikväll...

Nu går det undan...

Alvin vände sig från mage till rygg i fredags, självklart han jag inte med å filma.... jag la honom på mage i köket, jag behövde båda händerna, och innan jag vet ordet av så ligger han på rygg och sprattlar...

Han vände sig igår igen, lika kvickt såklart....

Snart ska vi även börja med smakportioner.... Han börjar intressera sig ordentligt för vad vi äter,.... så det börjar bli dax att ge honom "riktig" mat


Besiktning av bebis

Besiktning av min lilla 3 månaders kille gick kanon =)

Igår va vi på BVC för Alvins 3månaders koll. Vi träffade nya BVC tanten, och jag fick en mycket bättre känsla än med den förra =)

Han fick såklart faccinet oxå. Första sprutan gick utan problem, den andra va inte riktigt lika rolig, han stretade emot lite, och började gråta när hon satte den, men det gick snabbt över,... lite mat och något roligt att titta på =P

Han vägdes och mättes, och han väger nu 6900gr, och är 62cm lång; stora killen.
Hon berömde hur stadig han var och att han pratar så mycket.

Jag frågade även om de här med mat, när man kan börja med puréer, och fick svaret, 4månader.... vi får se om vi väntar såå länge... det är 4 veckor dit.... det kan hända att vi börjat om 3 med lite smakportioner...

Vi ska även börja gå på föräldraträffarna,... vet inte riktigt vad jag känner inför det,... men jag ska ge det en chans, vem vet,... det kan ju bli bra...

Ska ta å klä på mig, och stoppa ner Alvin i vagnen nu. För lillkillen är i behov av blöjor, och jag behöver frukt och grönsaker.


bättre idag

Idag mår både jag och Alvin bättre,... Hans mage fungerar som vanligt, och hans aptit har stabiliserat sig. Känns så skönt !

Jag kände att jag inte orkade hatta mellan att lägga ner honom och plocka upp honom i flera timmar igår, så jag och Alvin stannade upp å kollade på småkronorna, matchen gick ju inge vidare.... men läggningen gick desto bättre. Alvin fick varva ner, äta ett ordentligt mål ersättning, ny blöja och sen kunde han somna själv i sin säng =)

Han sov natten igenom från straxt innan 01 till straxt efter 06 när pappa Daniels alarm gick igång.

Idag har jag haft min lilla solstråle tillbaka =) Han har legat själv och sprattlat under babygymmet, ätit och sen sovit i sin säng =)

Får se om jag tar mig iväg till affären själv, eller om jag ska vänta tills Danne e klar på jobbet, så kan vi åka iväg tillsammans... Vi har ju en liten kille som äter oss ur huset =P Tacksamma problem, såklart =) Men det ska bli skönt när vi får peta i honom mer fast föda.... tror att han kommer hålla sig mätt längre perioder då....
Ska fråga BVC-sköterskan om när vi kan börja med puréer, om vi kan börja nu, eller om vi måste vänta tills han är 4månader....

sjuka...

Nu har turen kommit till mig... hade hoppats på att slippa, men icke. Jag är förlyld, kanon förkyld.

Vi firade in det nya året hemma, tillsammans med Dannes mamma. Vi åt gott och drack gott, pratade och hade det allmänt trevligt.
Lördagen kom, och vi gjorde så lite som möjligt. tills det var dax att åka till Dannes pappa och äta middag. Trevligt och god mat, men både jag och Danne kände av förkylningen. så det blev tigit sorti, och sen en natt med onda halsar och magar ur funkition....

Söndagen kom vi knappt ur soffan... men vi var tvugna att ta oss ner till centrum för att köpa mjölk, nässpray och snus... Sen låg vi i varsin soffa å kollade på TV/Film.

Alvin är hyffsat pigg, och äter. Han känns lite hängigare än vanligt, och äter inte riktigt lika mkt som dagarna innan... men om det är för att han är sjuk eller för att han är inne i en utvecklingsfas, det låter jag vara osagt.... Så länge han är nästan sig själv och kissar och bajsar så tänker jag inte bli orolig och åka till sjukan. Visserligen kräks han och är lös i magen,... men som sagt,.. han är så gott som sig själv, så jag tänker inte bli orolig.

Just nu ligger Alvin på sin filt och pratar med babygymmet... han pendlar mellan glad, arg och nästan ledsen.....