dagens agenda

På mitt program idag står det; STÄDA, RÖJA, PLOCKA, DISKA, TVÄTTA

Jag skulle egentligen behöva styra upp några plastlådor för att få ner Alvins urvuxna kläder, och kläder han inte kan ha just nu, i källaren.  Men det får bli typ imorn eller efter helgen.

Jag måste få undan alla småprylar som står i fönstren, alla kassar med återvinnings-grejer måste bort från golvet, kort sagt lägenheten måste tömmas på skit och onödigheter....

TRE

Nu har våran stora lilla kille TRE tänder synliga !  Ytterligare tre tänder är på gång i överkäken. Skönt att han slapp feber den här gången,...

Jag kan inte påstå att han gör något nytt varje dag. Men varje vecka lär han sig något nytt. Han kryper fortfarande inte som normala ungar, utan fortsätter se ut som en säl,... men han magen är mindre i vägen hela tiden, han har motoriken för att krypa, men uppenbarligen så känner han inte att han behöver göra det ännu. Han har även börjat försöka resa sig mot möblerna, och oss. Han älskar att stå upp, och vill helst släppa händerna, men så stadig är han inte ännu.

Han pratar konstant och leker konstant, med resultatet att hans leksaker är utspridda över hela golvet, och lägenheten...


trevlig dag

Igår "firade" vi morsdag hemma hos oss. Min mamma hade för en gångs skull inte åkt till landet över helgen, så jag bjöd över henne på middag. Min och Dannes mamma hade fortfarande inte träffats, av olika anledningar, men främst för att de varit sjuka i omgångar. Men igår va alla friska och lediga, så min mamma, Dannes mamma (Anette) och mormor (Iris) kom över för att äta och umgås.
Jag hade gjort köttfärspaj med tillhörande sallad och youghurt/creme fraiche sås. Det blev riktigt gott, jag lyckades till och med att göra egen smördeg (jag har testat förut, men mislyckats). Till efterrätt gav jag mig på att göra citron och marräng paj, även denna lyckades jag med, efter att först misslyckats med första krämförsöket. Jag hade gärna haft mer citron i pajen, men efter det misslyckade försöket hade jag såklart inte alla citroner intakta. Men pajen gick åt så när som på en liten bit.

Vi hade det riktigt trevligt och Alvin röjde och visade sig från sin bästa sida. Han var ett riktigt litet solsken, och pratade hela kvällen, han vägrade såklart somna medans alla var här. När sedan Anette och Iris gått kom Danne på att han ville möblera om i vardagsrummet. Sagt och gjort. Jag hade Alvin och min mamma fick hjälpa till med möblerna.

Vi har pratat om att möblera om så här tidigare, men inte känt att vi haft rätt möbler för det. Nu har vi inte heller rätt möbler, men vi testar hur upplägget känns.

regn å rusk...

tråkigt väder men det blir en bra dag ändå har jag på känn....

Jag har sovit dåligt inatt oxå... för vilken dag i ordningen vet jag inte... Alvin har visserligen sovit bra, men han tycker just nu att det är vällingdax redan runt 04 snåret...

Jag har nu tröttnat på att han vaknar av att nappen är borta mitt i natten,  och plockar helt enkelt ut den själv, när han somnat in. Han gnyr i 2 sekunder och somnar sen om. Igår testade jag även att se hur lång tid han faktiskt skriker efter sällskap, jag plockade fram mobilen och ställde timern... det tog totalt 15min sen sov han för natten. Danne ville gå in och trösta, men gjorde som jag sa och lät bli. Ikväll tänker jag göra samma sak igen. Förhoppningsvis så går det ännu fortare, sen får vi ta itu med vällingstiden... jag ser hellre att han vaknar någon timme senare,...



Buzz buzz - NaturNes Sjötunga

Jag har blivit uttagen att delta i kampanjen NaturNes Sjötunga. Nu undrar jag om det är någon av er mammor som vill vara med och testa.

"I den här kampanjen för NaturNes får ditt barn smaka på den ångkokade varmrätten NaturNes Potatismos, Morot, Sjötunga. Måltiden innehåller bara naturliga ingredienser med bevarad naturlig doft, färg, smak och näringsämnen.

Barnmaten innehåller rotfrukter som morot och potatis kombinerat med protein och fibrer från gröna bönor och gröna ärter. Fisken ger protein av hög kvalitet och bidrar med många viktiga näringsämnen, bland annat jod och selen. Rätten innehåller inget tillsatt socker, färgämnen, konserveringsmedel eller salt."


Buzz buzz - absolut torr

Jag är medlem på Buzzador, och är just nu med och testar absolut torr


"Absolut Torr är en antiperspirant som håller huden fri från svett och dålig lukt i upp till 7 dagar. I den här kampanjen får du uppleva hur det känns att leva utan obehagliga och pinsamma svettningar."


Om någon av mina vänner vill testa denna, så har jag just nu kvar 2st. Hör av dig om du vill vara med och testa. Det är först till kvarn som gäller.



vänner är kärlek

Den här helgen har varit fylld av vänskap och kärlek !

Vi åkte iväg på en spontan grillkväll hos Camilla, tog med oss Kalle, och hon "kidnappade" Jimpa. Vi hade det riktigt trevligt hela kvällen. Det bjöds på grillad pippi och haloumi, bakadpotatis och en massa goda såser och sallad. Till efterätt fick vi äppelpaj med vaniljsås. Allt var supergott !

Några glas vin slank ner, och för pojkarna en och annan öl.... Jimpa åkte in till stan för att fira en polare som fyllde år, vi andra satte oss i soffan och fortsatte snacka, då va klockan 22.30 och Alvin hade nästan precis somnat om, efter att först ha somnat vid 20, och sen sova ca1,5h. Normalt brukar han vakna en liten stund, men sen somna om.... nu va det på tog för spännande för att sova. Kalle och Jimpa underhöll medans jag och pappa Daniel mest försökte att inte ungens långa armar skulle nå allt spännande på bordet...

Helt plötsligt var klockan 03 och vi gick å la oss... Jag och Danne på den uppblåsbara madrassen i vardagsrummet, Camilla och Kalle delade på Camillas säng.... Jag kikade in på morgonen runt 06 när Alvin vaknat, då såg man bara två blondakalufser under varsitt täcke, på var sin sida om sängen... Såg galet kul ut... några timmar senare hade kalufserna fått var sin kropp, som lagt sig exakt lika, fortfarande under var sitt täcke och på var sin sida om sängen...
(tog såklart en bild, men den kommer inte att hamna här... )

Danne hade energi så man villa strypa honom... jag kände mig som ett lik, Camilla ville helst av allt krypa tillbaka under täcket, alternativt strypa Danne. Kalle låg kvar i sängen tills hans eget larm drog igång... Efter kaffe/cola och ytterst lite frukost, började vi plocka ihop oss. jag plockade och höll koll på Alvin medans de andra hjälptes åt att flytta på grejer nere i garaget. Runt 12 landade vi hemma i Rissne, Kalle gick hem till sitt, och vi gick upp för att bosätta oss i varsin soffa... Alvin röjde som vanligt på själv.

När klockan slog 13 sov Danne i den ena soffan, jag och låg i den andra med en sovande Alvin. Båda två sov i dryga timmen innan vi var tvugna att röra oss mot Christer. Där bjöds det på massa god mat och trevligt sällskap. Även Camilla hängde på för att sedan åka med oss hem. Vi tog det otroligt lungt och gick å la oss hyffsat tidigt. På söndagen hade Danne match, som tur var spelades den på Stadshagen, så när jag och Camilla plockat undan, och fixat lite hemma, åkte vi dit och kikade.
Grabbarna spelade stundtals riktigt bra stundtals rikgigt dåligt. Men Solberga fick tillslut stryk med 3-0. Vi åkte hem till oss igen, köpte med oss pizza och kebab hem till middag (mitt och Camillas förslag) sen åkte Camilla hem till sig, och vi andra slängde oss i varsin soffa medans Alvin lekte vidare på golvet.

En helt underbar helg som tog på krafterna, och nu är det snart helg igen... Denna gång med CL-final på agendan...

efterlysning?



Såg denna när jag väntade på bussen vid IKEA i Kungens kurva...

bra dag, dålig natt

Det blev som väntat en riktigt trevlig dag igår. Jag mötte upp Zarah i stan runt 15, sen gick vi å fikade på Hurtigs. En hel del uppdatering och snack om barn blev det, sen tog vi t-banan hem till mig för ännu lite mera fika. Alvin var helt vansinnigt dålig på att vara still, han vill ju helst kravla runt på golvet och utforska världen.

Vi bestämde att vi måste ses hemma hos henne å Mattias i sommar.

Danne tog nattningen, och när jag kom tillbaka efter att följt Zarah till t-banan så sov Alvin i sin säng. Då hade Christer ringt och skulle komma på en fika. Alvin vaknade och tyckte inte alls att det var natt. Vi gav upp ganska snabbt efter att Christer gått, men då med Alvin i våran säng, helt sjövild. Tillslut började han gnugga sig i ögonen så då la vi honom i hans egen säng, och han somnade ganska snabbt.

Sen har jag sovit uruselt inatt, min rygg har inte alls varit samarbetsvillig. Som tur är har jag en sambo som tar tag i vällinggörandet på morgonen. Så jag behöver bara plocka upp odjuret och ge honom flaskan, för att sen stoppa tillbaka honom och somna om själv.

ett sms

fick ett oväntat sms idag =D

En av mina gamla godingar från barndommen hörde av sig och undrade om vi skulle hinna ses =)

Hon bor inte i stockholm, utan i Katrineholm. Vi ses typ aldrig, av just den anledningen att vi inte direkt bor grannar. Men jag hoppas att vi kan hinna ses lite mer nu i sommar, å framöver när jag kommer vara mer ute på landet.

Zarah ca12-13år

Sara 14år



Hittade faktiskt sjukt gammal bild, från den tiden när vi hängde varje sommar... den är minst 10år sedan den togs.... hittade ingen på oss tillsammans....

kampen mot cancer är konstant

Jag har en personlig anledning att be alla sätta detta som status i 1 timme. Jag är ganska säker på att jag vet, vilka som kommer att göra det. Tänk på någon du känner eller har kär, som har haft cancer. Min önskan är att under 2011 ett botemedel kommer att hittas. Kommer du att skicka det i 1 timme? För att hedra dem som har kämpat, dött eller som fortfarande kämpar mot cancer."

Alla känner vi någon som drabbats.
Cancer drabbar inte bara den som bär på sjukdomen.
Cancer drabbar alla i den personens närhet.
Det är en hemsk sjukdom som inte alltid går att bli frisk från.
Kampen mot cancern fortsätter alla dygnets timmar, alla dagar om året.
Det är inte bara under oktober som cancern behöver bekämpas.
Jag är inte rik men alla kan vi göra något.
Att finnas till för dem som drabbats, är även det att vara med i kampen.
Genom att ge dem som drabbats styrkan att orka fortsätta kämpa mot sjukdomen.

veckans pajas

Positiv respons

idag har Alliansen lagt sin budget 2012. Vi har fått en enormt positiv respons. Visst är det lite trist att behöva justera månadskortet till 790 kr/månad men med tanke på prisutvecklingen och att alla som arbetar har fått en 13:e månadslön så bör det inte vara något problem. Vi kan nu utveckla kollektivtrafiken och möta invånarnas behov. Vi i Aliansen gör vardagen enklare för alla!

Källa: http://moderaterna.net/torbjorn/2011/05/11/positiv-respons/#respond

 

Min undran till denna inkompetenta herre är; Alla de som ni tvingat in i fas 3, de som inte längre får sjukpenning då ni anser att exempelvis cansersjuka ska söka heltidsjobb, och inte fortsätta arbeta deltid på sitt nuvarande jobb och således fått mindre i plånboken, men som fortfarande måste åka kollektivt, hur hade ni tänkt er att dessa mäniskor ska betala alla era prishöjningar ?  Ni sänker skatter till höger och vänster (främst till höger) men sedan höjer ni priserna på i princip allt annat.

Ta från de fattiga och ge till de rika, borde vara moderaternas slogan.


IDIOTI ATT HÖJA PRISET PÅ SL-KORT

Det är tydligen inte meningen att vi ska åka kollektivt. Nu höjs priset på SL-kort igen, denna gång med 100kr. Ett 30-dagars kort kommer således att kosta 790kr från 1 september. Helt ofattbart !!! Jag har redan nu ansträngd ekonomi, och har egentligen inte ens råd med dagens kort för 690kr.

100kr = tre chipspåsar

Tre chipspåsar. Värre än så tycker inte Stockholms finanslandstingsråd Torbjörn Rosdahl (M) att höjningen av SL-kortet med 100 kronor i månaden är.

Att jag inte röstade på moderaterna vet alla som känner mig, och det står jag för. Jag är inte alls imponerad av deras egoistiska politik. Att en av dem dessutom försöker motivera höjningen av SL-kortet med att påpeka att 100kr är vad tre chipspåsar kostar, gör ju inte att jag blir mer imonerad, snarare tvärtom. För oss som sällan köper chips är den gämförelsen löjeväckande. 100kr kan ge mat för flera dagar om man handlar smart och lagar mat hemma.

Att han dessutom påpekar att alla fått mer i plånboken är ju en sanning med modifikation, för samtidigt som skatten sänks så att lönen ser större ut ökar priserna på allt annat som man måste köpa för att överleva. Att han dessutom har mage att utgå ifrån att alla famlijer består av två vuxna med arbete är bara idiotiskt,
"– Jag antar att det i familjen är två vuxna som jobbar, då har de fått två månadslöner extra också. Med den här regeringens jobbskatteavdrag har till exempel en sjuksköterska fått en trettonde månadslön". Väldigt många famlijer ser inte alls ut på det sättet, många är ensamstående utan delad vårdnat och den andra föräldern är på intet sätt delaktig i att betala för barnen. Andra har delad vårdnad, men då tillkommer ju att båda föräldrarna ska betala sitt eget boende. Särskilt som även moderaterna ofta påpekar att för många i Sverige idag står utan arbete.

Moderaterna påstår sig värna om miljön.
Men gör väldigt lite för att hjälpa den.

Jag är inte alls intresserad av att alltid få lägre skatt, tvärtom faktiskt. SL har satsat miljoner och åter miljoner på att sätta upp nya spärrar, jag hade hellre sett att man tog bort spärrarna och anställde fler kontrollanter. På så vis gör man det lättare för alla. Om fler arbetar, betalar fler skatt, vilket gör att stadskassan blir bättre, vilket gör att man kan säkna priser på till exempel kollektivtraffiken, man kan även höja priset för plankning så att det känns i plånboken på riktigt.  Enhetstaxa och 500kr för 30-dagarskort, fler kontrollanter, ta bort spärrarna som faktiskt mest skapar irritation. Först ska man igenom en spärrlinje, sen blir man ändå kontrollerad på tunnelbana, buss och tvärbana. Jag vet att många skulle bli mindre störda av kontrollanterna om man inte tvingades visa kort även när man klev in. Med fler kontrollanter i systemen skulle troligtvis även vandaliseringen minska, då risken att bli påkommen skulle öka markant.

SÅ GÖR OM! GÖR RÄTT!

→SÄNK PRISET!

→INFÖR ENHETSTAXA IGEN!

→TA BORT SPÄRLINJEN FÖR ALLA MED KORT!

SÄTT UPP STÄMPELAUTOMATER FÖR REMSORNA!

ANSTÄLL FLER KONTROLLANTER SOM RÖR SIG I SYSTEMEN ALLA TIDER PÅ DYGNET!



stormvarning....

hemma hos oss....

Alvin typ kryper, eller han ser lite ut som en sälunge... men framåt går det, och fort.

Han har kommit på att han har fler leksaker än dem som jag plockar fram....



Jag hörde att det prasslade nedanför mig och hittade honom så här. Så idag struntade jag i att plocka fram några leksaker, utan satte honom bara på golvet. Det är nästan en timme sedan, och nu är alla leksaker ute på golvet.

Han har kommit på att vi har en sladd precis vid balkongdörren, så där ligger det numera en filt över, förhoppningsvis så funkar det ett tag...

Nu blir det till att städa gärnet, vi måste komma iväg och köpa dörrar till bokhyllan, och få upp grinden till balkongen, allt för att Alvin inte ska lyckas slå ihjäl sig...

Han har dessutom börjat resa sig i vagnen, så nu måste han spännas fast så fort han placeras där...

Nu börjar det på allvar,...
vi har haft lugnet före stormen....

 


tjuvkik...

Det tar sig,.....

sitthörnan
Mysig sitthörna


Mina odlingar... och en infravärme inlånad från Kalle.


Idag har jag fått upp två gardinlängder ytterligare, jag vill ha upp ytterligare två längder för att ännu bättre kunna skärma av från grannarna. Fler kuddar ska inhandlas och hyllan ska rensas från sånt som inte ska vara där. För att göra plats för mer mysbelysning i form av solcellslampor och värmeljus.

liten på vift....

Ojoj, klockan är redan 20 över 1 !!
Det känns som att jag inte gjort något nyttigt idag... även om jag redan har rastat dammsugaren en sväng, dragit igång en maskin tvätt och en maskin disk.... Både jag och A har ätit lunch och nu håller han så smått på att vakna efter sin tupplur...

Han visar nu tydliga tecken på att vilja krypa iväg.... ännu har han inte kommit på precis hur man gör... men han tar sig framåt lite som en orm med händer... Han svänger på hela kroppen och drar sig samtidigt framåt med armarna.... Så nu måste vi få upp grinden till balkongen, se till att få bort alla småprylar som är i hans ögonhöjd...
Visserligen vill jag ju att han ska börja krypa... men nu måste vi snabbt få ordning, det som ska ner i källaren måste helt enkelt ner dit ganska omgående....


en riktigt bra dag

Det blev en tur till IKEA idag, tillsammans med systrarna Ålhed.
Vi hade det riktigt trevligt och hittade en hel del som vi letat efter. Det absolut bästa vi hittade var en tvådelad madrass i fyndhörnan. Vi har letat med ljus och lyckta efter en madrass till EU-pallarna på balkongen, idag hittade vi den. Helt fantastiskt underbart att vi nu äntligen har ordentliga sittdynor!
Jag hittade även de solcellslampor jag letat efter sedan förra sommaren...
Jag hittade rätt lampa, men i fel färg då, men nu fanns två kvar i rätt färg, så de plockade jag på mig.  Så nu har vi två rosa på balkongen.
Även gardinstänger inhandlades, superbilliga, bara 10kr för både stång och fästen, i vitt. De ska upp nu i veckan, och sen är det min uppgift att få dit gardinerna.
Förutom gardiner så ska det inhandlas tyg att fästa på pallarna, så man slipper se och göra illa sig på dem....
Det ska även köpas "prydnads" kuddar, att ha som ryggstöd. 


Vi köpte även fästen till gardinstängena som vi har i sovrummet, så nu i veckan ska jag köpa panellängder in dit. Både jag och Danne är trötta på filtarna som just nu hänger där för att inte solen ska komma in och göra sovrummet bastuvarmt. Självklart hittade vi även lite annat som vi köpte, men bara sådant som vi absolut behövde.

Vi passade även på att vaccinera oss mot TBE (fästingspruta) Det gick hur snabbt som helst, och kändes inte alls. Danne som är spruträdd va inte riktigt lika "kaxig", han klagade på lätt yrsel och att han mådde dåligt direkt efter,... så den snälla sköterskan som satt sprutan gav honom en klubba. Vi hade hur kul som helst åt detta, så även sköterskan.
Sen åkte vi å käkade på Thaien bakom City Gross, riktigt gott och precis vad som behövdes då.
Sen åkte vi hem...


tilläggs blogg...

Mina recept kommer fortsättningsvis finnas här

mot ett nyttigare liv...

sjukt tråkigt väder idag... men perfekt väder att gå en rask promenad i.

Tog hem mina löparskor från landet, så nu finns inga ursäkter längre. Jag vill komma i form, vilket inte ska förväxlas med att gå ner i vikt.

Jag väger mig sällan, och har egentligen aldrig brytt mig om vad vågen säger. För mig är det viktigare att vara bekväm. Jag vill inte bli andfådd av att springa till bussen, eller av att ta trapporna upp.

Jag ställde mig på vågen när jag skrev in mig på barnmorskemottagningen, då visade vågen på 70kg. Nu när jag ställde mig på vågen hos svärfar visade den på 72,5kg alltså ingen stor skillnad i vikt.

Både jag och Danne behöver komma igång och röra på oss mer. Vilket vi båda skulle må bra av. Jag får ta mig i kragen och ta mig ut med vagne på dagarna, och sen får vi ta löprundorna på helgen.

Återigen får vi ta oss i kragen med godisätandet.... att enbart äta godis och läsk och andra onyttigheter på helgen känns som en bra grej. Den här veckan är redan körd på den fronten...men det är ju bara att låta bli snasket de återstående dagarna....

Nu ska jag ta å äta lunch, sen när liten vaknar är det han som ska få i sig mat. Därefter blir det till att ta sig ut i friska luften...

dålig uppdatering...

jag har varit och det finns risk att det kommer fortsätta så.....

jag är helt enkelt upptagen med att njuta av livet =)