En tipp-topp midsommar!

Vi åkte iväg till Norge över midsommar, för att umgås med Dannes syrra och hennes kille.Från oss till Thessan och Ranj är det för tillfället 77mil ENKEL väg,... Sverige biten är ju sådär lagom rolig, man åker mest rakt fram på stora vägar (E18) men när man passerat Oslo och Drammen börjar äventyret på riktigt. För att komma till Rauland så måste man åka på små mer eller mindre bra vägar, men vilket landskap man åker igenom ! Så galet vackert !

Höga berg och djupa dalar har fått en ny innebörd...


Även vädret blir häftigt när man befinner sig så högt uppe på berget.
Vi hade det super trevligt och de blev många skratt och såklart en hel del fotboll på TV =P

Medans jag och Thessan styrde med maten, fick pojkarna hålla sig borta...

Vi tog en tur med bilen och njöt av det otroliga vädret, lanskapet och sällskapet...

Uppe på Gaustablick blev de en omgång Minigolf =)

 

Sen mellanlandade vi i Rjukan för att proviantera, äta lite och ta en tur upp på Berget med Krossbanen...

 

 

Om det funkar så åker vi över någon gång under vintern oxå =) De e ju trots allt en skidort =P

vote for me ! =)

Jag är med i en fototävling där jag kan vinna en kamera =)

Klicka på här och rösta på mig =)Bilden jag tävlar med.

vilken härlig dag !

Å vilken bra dag de blev idag ! Och ännu är den inte slut !!!!

Trots att dagen inte började så där värst lovande....

Vi hade tid hos BM kl08:00 jag hade fått för mig att de va 08:30, men kom på i tid att kolla i kallendern.... tur de för nu kom vi i tid =)

För Danne va de första besöket, och oxå första gången han träffade Åsa. Men jag är glad att han följde med idag, och jag tror att han är det oxå...

Vi fick med oss ännu mer papper hem, papper som dels ska skickas iväg, en del som ska sparas och tas med till förlossningen, och en del som bara är information. Vi skulle ju ha fått med oss papper om föräldragrupper oxå... men varken jag eller Danne kan komma ifrån de tiderna, pga jobbet, så skulle hon kika på om de möjligtvis fanns någon kvällskurs i augusti-september. Så de hoppas vi på !

Vi lyssnade på bebisens hjärtljud som lät bra, liten passade även på att sparka lite medans hon höll på... så nu vet även hon att det rör sig där inne....

Sen mättes magen, och den är precis på normalkurvan, så de känns skönt =) Vägde mig oxå,... inte för att jag ville, utan de fick Åsa bestämma... jag hade gått upp 3,5kg sedan första besöket, vilket ju faktiskt inte är så värst mkt... å det syns ju oxå... jag har inte blivit större någon annans stans än just magen =D trots att jag inte tänker nämnvärt på vad jag äter, inte mer än jag gjorde innan jag blev gravid i alla fall....

Det enda hon hade att anmärka på var mitt järnvärde som blivit sämre... från ett värde på 140 va de nu nere på 121, så de blir till att knapra i sig järntabletterna mer noga igen.... har ju slarvat lite med det..

Efter besöket hos BM åkte Danne till jobbet, och jag gick upp till vårdcentralen för att ta blodprov,.... jag hade ju tänkt att de kanske skulle ta runt 1 timme, som de gjorde förra gången.... men ICKE !  Jag blev sittande i drygt 1,5 timmar INNAN jag ens kom in, när jag väl kommer in tar det ju bara någon minut, sen är det klart...
Jag hade nog inte blivit så irriterad om det hade varit SJUKT mkt folk, men nu va de inte det. Däremot så hände det ingenting på typ 20min. Ingen kom in, ingen kom ut, mest irriterande var nog att jag var nästa nummer på tur....*suck*

Direkt efter vårdcentralen åkte jag till Skärholmen, för att prata med SveBo ang. lägenheten i Hagsätra... som det fortfarande är strul med..... Men nu hoppas jag att det löser sig. De verkar som att de förstod problematiken, och chefen skulle titta på ärendet när hon kom tillbaka från semestern om någon vecka. Då skulle de återkomma till mig och meddela hur de skulle lösa sig på bästa sätt för min del.

Så de känns skönt.

När jag ändå skulle till Skäris passade jag på att höra om inte Virre hade lust att ta en lunch, å för ovanlighetens skull så va även hon ledig =)

Vi åt på mattorget, sen kikade vi på Myrorna efter kläder till liten, och jag hittade en del gobitar =) för den totala summan av 150kr! Hade jag gått in på en vanlig affär hade jag fått typ 2-3 plagg för den summan,... nu fick jag 10 !

 

Det blev:

  • 1 par hängselbyxor á 25kr
  • 1 mössa á 10kr
  • 1 "halsduk" á 10kr
  • 2 par kortärmade bodys i strl 56 á 15kr/st
  • 1 kortärmad body i strl 62 á 15kr/st
  • 2 par långärmade bodys i strl 50-56 á 15kr/st
  • 1 långärmad spöketlaban body i strl 50-56 á 15kr/st
  • 1 långärmad body i strl 98 á 15kr
Allt passar såklart både pojke och flicka =) Jag är super nöjd ! Hade kunnat köpa mer kläder,... men de är ju dumt att köpa massor på en gång.... Det finns ju fler ställen att fynda på =) Så på söndag ska jag försöka ta mig en sväng förbi Emmaus i Slussen tillsammans med mamma.... där brukar det finnas RIKTIGA fynd !

mer kläder...

Nu har liten fått en lite större garderob =)

I lördags fick vi denna fina av Carina, Daniel och Wilma. Den är så otroligt söt ! Precis som med de vi fick av Jenny ocj Lowe, så har jag kikat och varit sugen på att köpa den, men inte riktigt velat köpa något till liten av olika anledningar..... Men jag är så glad att Carina inte kunde motstå den ! Att den är i strl ca 6månader är ju bara bra ! Då hinner man använda den ordentligt innan den är för liten =)

 

Tack så hemskt mycket!!!!

 


pissig vecka

fy fan va jag har varit trött idag !!!!

Den här veckan har varit en smått jobbig vecka, men jag hoppas att det löser sig på fredag.... gör de inte det så vet jag inte vad jag tar mig till !!!

Eller jo de vet jag.... Men det tar på krafterna vill jag lova....

Nu ska jag ta å fixa med tvätten, har tid i tvättstugan 18-22, och tvätten är ännu inte helt sorterad,... inte har jag lyckats fixa nån middag heller... får ta å styra upp det.... måste ha matlåda till imorn oxå....första plagget

Fick för övrigt detta till bebisen.'

Har själv kikat på den, men inte riktigt tyckt att det varit läge att börja köpa kläder. Men de e ju så sött, och passar både pojke och flicka.

Tack Lowe och Jenny !!

 

För de fina kläderna och en supertrevlig kväll !

Det måste vi göra oftare !

 


lyckad kväll, trots allt

Igår kom Lowe, Jenny och Dante på besök. Vi åt middag och satt å snackade om lite allt möjligt, mest om barn, och ekonomi i samband med barn... inte så konstigt kanske.... Dante är deras första gemensamma barn, och vi väntar ju våran till hösten...

Vi hade det otroligt trevligt ! Dante gjorde sitt, genom att sova sig igenom middagen,.... hade såklart inte gjort något om han var vaken heller...

Att det skulle bli en trelvlig kväll tvivlade vi egentligen inte på,... däremot så hade vi TOKstopp i avloppet i köket. Daniel hade redan bytt vattenlås, gjort rent så mkt han kom åt, men inget hjälpte nämnvärt. De gick så långt att vi fick ringa til jouren, som visserligen inte behövde komma ut, men som gav en del goda råd. Daniel ringde sin pappa som kom med slang och nån lufttrycks pryl. Tillslut fick de bort proppen som satt en bra bit in i röret. Vattnet fick rinna på ett tag därefter för att värkligen skölja ur systemet.

Vid 20 kunde vi börja med käket på riktigt,... som tur är så hade jag redan innan kokat potatisen, och lagt köttet i marrinad, så de va inte så mkt som skulle göras.

Gott vart det!
Trevligt hade vi!


en helg på landet

Tanken var att vi i lördags skulle in till stan och kolla på när Dannes kusin sprang "maran" , men jag kände att jag behövde en lugn helg utan måsten. Så vi åkte till landet.

Vi har haft en superbra helg ute på landet ! Solen har strålat från en klarblå himmel, vi har badat, ätit god mat, och bara haft det lugnt och skönt !

Nu dröjer det tills vi kan åka ner igen,... vi får ta den här sommaren för vad den är, en enda lång förberedelse för fortsättningen på vårat liv, och början på något nytt och spännande.