mat och sömn när den är som bäst

Å det är helt fantastskt !!!!

Nu när vi varit sjuka hela familjen har vi varit tvugna att lösa maten lite annorlunda. Alvin har varit super slemmig i halsen och snorig som bara den. Han har därför inte velat ha varken gröt eller välling, å det gör ju inte så mycket... men han måste ju samtidigt få i sig någon form av mat och energi, annars blir han inte frisk. De första dagarna, innan han blev sjuk på riktigt, fick han ersättning som vi hade kvar. Men sen ville han inte ha den heller, då fick vi tänka om. Vi har ju hela tiden sagt att vi ska vänta så länge som möjligt med "saft" och även låta bli att köpa burkmat till honom. Nu när han varit sjuk, och även jag och Danna, har vi köpt mat och "saft" till honom, allt för att han ska få i sig lite mat och då också få ny energi.

Det har går riktigt bra, och han blir bättre för varje dag som går.  Han äter bättre med sked, han äter på ungefär samma tid varje dag och lite mer varje dag.  Han äter det som serveras, gladeligen. Han har nu fått burkar med potatis och majs, potatis och broccoli, mos på äpple och banan, äpple och päron, äpple och persika (tror jag) och mango. Det fina med fruktmoset är att man även kan späda ut det och ha i nappflaskan, vilket är kanon när han egentligen är för trött för att äta, men samtidigt är hungrig. Han äter gladeligen banan, och då sätter han i sig en HEL banan.

Men det mest fantastiska är ändå att han nu har sovit från 22:00 till 06:00 inte bara 1 utan 2 nätter i rad ! Dessa två nätter har vi nattat på samma sätt.
ca 21 bad, som han älskar, han plaskar som en galning, och blir sedan super arg när han lyfts upp.
efter badet ny blöja (såklart) och på med pyjamas.
ca 21:30 sista målet mat, just nu är det fruktmos/puré utspädd med vatten.
När han ätit klart går vi in i sovrummet, tänder nattlampan och Dannes lampa, för att få mörkt med inte svart.
ca21:40 läser vi en bok och sjunger en godnattvisa i våran säng.
ca 21:50 bäddas han ner i sin säng med snuttefilten typ i ansiktet, jag sätter mig på pallen brevid tills han somnar ca 22:00 sen sover han till ca 06:00 då har jag varit uppe två gånger för att sätta i nappen och lägga honom på sidan eller som i natt, ta bort en kudden.

Kommentarer
Dessa kommentarer kommer INTE att publiceras:

¤ anonyma och/eller person angrepp
¤ reklam för egen eller annans blogg
¤ reklam för att delta i någon tävling eller någon annan reklam.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback