Nu måste förbund, polis och åklagare ta tag i problemet på våra arenor!

Jag förstår helt och fullt att Maanoja kände sig hotad. Det krävs så mkt mod att gå tillbaka å ställa sig med ryggen mot den klack som nyss kastat fyrverkerier mot dig. Att inte spelarna tar med ansvar i den här situationen tycker jag är ohållbart i längden.

Sanningen är den att dom har ganska mkt makt, om båda lagen är överens om att inte spela klart matchen i detta läge så kommer de ha merparten av publiken med sig, att helt blåsa av matchen och ge de laget vars supportrar uppfört sig segern med 3-0 är kanske inte rättvist, men fotboll är inte  rättvist, och någonstans så måste man börja. Sedan måste de bli hårdare straff för dem som beter sig på de här sättet, och straffen måste komma kort tid efter incidenten. Att den kommer flera år senare är så gott som meningslöst. Polis och åklagarmyndigheten måste få ett fungerande sammarbete med klubbarna, så att alla straff kommer sammtidigt.


 Martin Hanson var tveksam till att fortsätta matchen

De måste hända nått nu i dommarutbildningen, detta har hänt så många gånger att de inte längre kan komma som en chock att de händer. Klart att man chockas i stunden. Men det måste finnas en handlingsplan som alla dommare kan luta sig tillbaka mot, en handlingsplan som säger precis vad som ska ske i sånna här lägen. En sådan handlingsplan gör att den enskilde dommaren inte får lika mkt "makt", det gör oxå att man som supporter vet vad som gäller, vilket faktiskt kan verka i förebyggande syfte, i alla fall för de vanliga supportrarna, C-supportrarna är ett helt annat problem, ett större problem. Framförallt är C-suppprtrarna polisens problem, men då polisen inte kommer åt dem, oavsett anledning, så är det ohjälpligt klubbarna och övriga supporterklubbar som hamnar i skiten, de är dessa människor som måste uttala sig i pressen.

 

Kommentarer
Dessa kommentarer kommer INTE att publiceras:

¤ anonyma och/eller person angrepp
¤ reklam för egen eller annans blogg
¤ reklam för att delta i någon tävling eller någon annan reklam.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback