Fotbollen tappar åskådare pga landslaget.

På aftonbladet.e kan man läsa att Fotbollen tappar åskådare. Enligt idrottskonsulten Magnus Ross är det landslagets fel.

Snittet sjönk med 1 453 åskådare i fjol Om knappt två veckor startar fotbollsallsvenskan. Men räknar inte med någon publiksuccé.Publiken sviker svensk idrott. De fem största publiksporterna i Sverige har tappat åskådare det senaste året. – Folk konsumerar sport på ett annat sätt än tidigare. Förut var man på plats, nu får man bra upplevelser framför plasmaskärmen eller genom mobilen, säger idrottskonsulten Magnus Roos till TT.

Bortsett från att hela artikeln är ett bra exempel på dålig journalistik, uppbygnad av meningar, och brist på en röd tråd.

Jag har aldrig blandat ihop AIK och landslaget. De ena är ett lag som bygger på att man kan betala ut löner till spelarna. Landslaget är (enligt mig) det lag som ALLA spelare borde vilja spela i. Om det går bra för lanslaget så blir jag inte mer benägen att följa AIK. Landslaget består ju dessutom till 99% av spelare som INTE spelar i Allsvenskan, så varför skulle allsvenskan tjäna på om det går bra för blå-gult ?

Exemplet att Hamburgspelarna sjunger med ett rockband efter match är ju bara löjligt. Han har rätt i att publiken måste få mer plats, och att publiken som är där ska premieras.

För inte alls många år sedan drog klackarna publiken till arenan. Folk ville uppleva stämningen, men ingen kan påstå att allsvenskan bjuder på finlir.

Allsvenskan och superettan, framförallt, har många problem som inte alls går att sammanlänka med landslaget.
  1. Inga fasta matchdagar
  2. Spelschemat spikas inte direkt. Just nu har inte ens matcherna från september datum !
  3. Areorna är undermåliga, särskilt bortasektionerna är dåliga, och ibland rent hälsovådliga.
  4. Priserna är ojämna och uportrar till lag med stora bortaföljen, (bl.a.AIK,DIF,HIF IFK GBG) får ofta betala mer för biljetterna än suportrar till lag med småbortaföljen.
Det finns såklart fler problem, men dessa är de första jag kommer att tänka på. Fasta matchdagar har vi suportrar efterfrågat under många år. Förklaringen till varför det inte går är;
  • TV-bolagen vill kunna visa främst Premierleague, de allsvenska matcherna får inte krocka med dessa, då det innebär färre tittare.
  • Polisen vill inte ha "högriskmatcher" på helger.
Att spika ett schema som inte krockar med PL är ganska enkelt, PL spelas tisdagar och lördagar. Så varför inte lägga allsvenskan på onsdagar och söndagar, och superettan på måndagar och torsdagar eller torsdag och söndag, så även de lagen får någon helgmatch. Fördelen med fasta dagar är självklart att alla suportrar kan planera in matcherna i sina liv, vill man kan man lägga semesterdagar efter favoritlaget. Skulle sedan en match ställas in, vilket ju faktiskt kan hända pga väder, katastofer eller liknande, så är det lättare att hitta ny speldag.

Jag kan inte se några negativa aspekter på att ha fasta matchdagar, och att spika schemat direkt.

Men vad vet jag, jag är ju bara en vanlig suporter....
Lagrell kan ju de här bättre än alla andra...(IRONI)

Kommentarer
Dessa kommentarer kommer INTE att publiceras:

¤ anonyma och/eller person angrepp
¤ reklam för egen eller annans blogg
¤ reklam för att delta i någon tävling eller någon annan reklam.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback